Az épületháló, mint reklámfelület

Sétálva a város járdáin, de nemcsak a városokban, hanem a kisebb településeken is, előfordulhatott már, hogy azt vettük észre, valami nagy háló áll az utunkba és nem tudunk elmenni tőle a járdán. Nem igazán értjük a dolgot, egészen addig, amíg fel nem pillantunk és látjuk, hogy az egész épületet szinte befedi. Akkor tűnik fel, hogy ez nem más, mint egy épületháló, ami a felújítások miatt került fel a falra, nehogy a lehulló törmelék valakinek is gondot okozhasson.

épülethálóTudomásunkra jutva, másnap már jobban figyelünk erre a dologra. Régebben még nem volt annyira nehéz észrevenni ezeket a dolgokat, ugyanis az épületháló kezdetben csak egy nagy egyszínű felület volt és tényleg úgy nézett ki minden, mintha egy hatalmas pók szőtte volna körbe. Okos szakemberek aztán rájöttek, hogy nem kellene elpazarolni ilyen nagy felületeket azáltal, hogy nem használják ki legalább másodlagos szempontból. Így esett meg, hogy az épületháló reklámfelületként lett alkalmazva. Eleinte csak az építő cég volt az, amelyik rányomtatta logóját és elérhetőségét vagy szimpla szövegként, egy kedves képpel összekötve.

Ez olyan látványosságnak kezdett örvendeni, hogy más értékesítéssel vagy szolgáltatással foglalkozó cégek is felfigyeltek a dologra. Hogyan is lenne felhasználható az épületháló a reklámhoz, hogy az ne csak egy építkezésen legyen, merültek fel a kérdések, egészen addig, amíg rájöttek, hogy egyszerűen használhatják, mint akármilyen óriásplakátot. Egy épület oldalára felfeszítve nagyon dekoratív és könnyű elemének köszönhetően, ami általában olyan 370 gramm/négyzetméter, kiválóan alkalmazható.

Mivel az épületháló hálószerű anyag, amire a neve is utal, tehát a szél könnyedén átfúj rajta, ezért nem kell attól félni, hogy belekap. Természetesen ez csak a méreteitől függ, mert amíg nagyobb felületeket ajánlják jól kifeszíteni addig a kisebbeket elég, ha csak lelógatják. Az épületháló homlokzatok díszítőelemeként is nagyon könnyedén használható és tartósságának köszönhetően, több évig is kint maradhat anélkül, hogy bármi gond volna vele.