A fekete penész nem a fekete színű penészfajok gyűjtőneve

A lakásban megjelenő penész egyetlen típusa sem egészséges, de vannak olyan fajtái, amelyek kifejezetten veszélyesek és komoly egészségügyi panaszokat okozhatnak. Ilyen például a fekete penész és most nem kell megijedni, mert itt nem a színére gondolunk elsősorban, hanem ez egy alfaj, aminek ez a neve.

Fekete penész
Fekete penész

Tehát nem minden fekete színű penész fekete penész és nálunk elég ritka is, de néha előfordul. Ennek megjelenését is a nedves felületek okozzák, amit a túlzott páratartalom lecsapódása hoz létre. Vagyis, ha a levegő nedvességtartalmát optimális értéken tartjuk, akkor teljes biztonságban lehetünk a fekete penész és egyéb társai jelentette veszélyektől is.

A pára megfelelő értékét párátlanító készülék segítségével alakíthatjuk ki és tarthatjuk meg, mivel bekacsolt üzemmódban azonnal érzékeli, ha túllépte az ideális értéket és a levegő saját magán való átáramoltatásával kivonja belőle a felesleges vízmennyiséget. Szerezzen be Ön is egy ilyen praktikus eszközt és akkor garantáltan nem kell soha megismerkednie a fekete penész látványával és káros hatásaival!