A fog implantátum olyan akár az eredeti

Az időskor velejárója a fogak elvesztése. Bár nincs olyan dolog a világon, amihez mi emberek ne lennénk képesek alkalmazkodni, de mégis minek, hogyha nem muszáj? Bár a fogaink sohasem fognak visszanőni, mégiscsak helyettesíthetőek egy modern eljárásnak köszönhetően. A fog implantátum nem számít újdonságnak.

Fog implantátum
Fog implantátum

Az első műfogsor i.e. 2500-ból, Mexikó területéről származik. Szerencsére azóta sokat változott a helyzet. A tudománynak köszönhetően, titán csavarok kerülnek beépítésre a páciens állkapocs csontjába, közvetlenül az eredeti fogak helyére.

Ezután ezekre kerül fel a korona, amitől teljesen úgy néznek ki, mintha eredetiek lennének. De, ami ennél is fontosabb, hogy érzésre is teljesen eredetinek hatnak.

A fog implantátummal többet semmi gond sem lesz a beültetést követően. Nem fáj, nem lyukad ki, nem lötyög. Viszont a szájhigiéniát ilyekor sem kell elhanyagolni. Számos páciens esetében alkalmaztak sikerrel fog implantátumokat a teljes fogsor elvesztése miatt. Az IHDE fog implantátumokról szóló visszajelzéseket az elégedettség jellemzi.