A belső nyílászárók cserjéjének elérkezése

Az ajtók nem csupán esztétikumot töltenek be a házunkon belül, hanem védelmet, valamint privát szférát is nyújtanak a számunkra. Ezeknek a funkcióknak az érdekében fontos tudni, mikor érkezik el a belső nyílászárók lecserélésének ideje.

Több figyelemfelkeltő jelet is felsorolhatunk, ami a csere mielőbbi végrehajtására hajaz. Először is az esztétikai funkciót figyelembe véve, amikor már kopott, fakó, megérett a váltásra.

Esetleg akkor, ha a kilincs körüli foltok már semmilyen tisztítószer igénybevételével sem távolíthatóak el. Intő jel lehet még a belső nyílászárók váltására, ha túl lazán mozog.

Amennyiben érzékeljük, hogy nem vagyunk már képesek becsukni rendesen, az nem tud már billegéstől mentesen a helyére záródni, ne gondolkodjunk tovább! Az ilyen esetekben a privát kis terünk nyugalmát kockáztatjuk, valamint a szellőztetés lenge kis huzatja is képes az ajtó rángatására, ezzel pedig teljesen megszüntetve a békés pillanatokat. Szakértői tanács alapján, 5-10 évente ajánlott lecserélni a belső nyílászárókat.