A halpasszírozó szerepe a halászlé készítésénél

Az ételek elkészítéséhez a legtöbb háziasszony szeret megfelelő berendezési eszközökkel rendelkezni. Sokan nem tudják, hogy az a konyhai termék, amit használunk a paradicsom és gyümölcs trancsírozásához, az halpasszírozó funkcióját is betöltheti.

Megeshet, hogy a család szeretne enni egy finom halászlevet, azonban ilyenkor nem kell mindig az éttermekbe rohanni. Bár ez a magyaros étel misztikus hatást kelthet, de az elkészítése roppant könnyű.

A legtöbb ételhez hasonlóan, a hagyma felszeletelésével és pirításával fogjuk kezdeni, amire a halszeletek kerülnek. Miután rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel és teszünk bele sót.

4 személyre általában 3 l víz szükséges, de mindig hagyjunk néhány centit a lábas tetejétől, hogy ne forrjon ki. Amikor a víz eljutott a forráspontjáig, akkor 20 percet várunk, majd visszavesszük a lángot. A folyamatos kóstolás mellett, 10 perc múlva lekapcsolhatjuk és a halászlé elkészült. Sokan halpasszírozó nélkül is nekiállnak, de a megfelelő eszközökkel még gyorsabban végzünk.