Különféle helyszínekre alkalmas a kültéri szövet

Aki udvarral vagy erkéllyel rendelkezik, szívesen üldögél kint, hiszen tavasztól őszig, de gyakran még télen is az időjárás megengedi ezt. A székekre és padokra olyan párnák kerülnek, amelyeken jobb esetben kültéri szövet van.

Kültéri szövet
Kültéri szövet

Ez olyan tulajdonságokkal bír, amelyek nem engedik át a nedvességet és szárazon tartják a párna belső részét. Persze minden alkalommal ki és be lehetne pakolni, de ez sokszor macerás. Ezen anyagok nem teljesen vízállóak, de részlegesen igen.

Éjszaka gyakran van harmat, ami már önmagában eláztatja az anyagokat, amennyiben az nem kültéri szövet. Különféle mintájúak lehetnek, így mindenki megtalálhatja a többi bútorhoz illőt, akár színben, akár mintájában.

Ami a moshatóságukat illeti, ebben különbözőek, mivel egyesek jól bírják a mosást, másoknál viszont a későbbiekben impregnáló spray használandó. Mindig úgy kell választani kültéri szövetet, amire adott alkalommal szükség van. Hiába tetszik egy minta, ha az anyagnak a tulajdonságai nem felelnek meg a szükségleteknek és a körülményeknek.