Szülők figyelem! Tompalátás kezelése gyerekeknél

Ahhoz, hogy a kicsinyeink tökéletes látása kialakuljon, több évnek is el kell telnie, hiszen világrajövetelünk után nagyon sokat alakul, fejlődik a látásunk. Viszont, ha ennek mechanizmusa nem alakul ki vagy nem működik megfelelő módon, az azt jelenti, hogy tompalátás alakult ki. Dr. Nagymihály Attila weboldalán még többet tudhatsz meg a tompalátás kezeléséről. Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy ezt a betegséget eredményesen kizárólag gyerekkorban lehet kezelni, méghozzá megfelelő szemüveg viselésével, azaz takarásos módszerrel.Dr. Nagymihály Attila

Ha ezt a problémát diagnosztizálja a gyermeknél a szakorvos, a kezelést minél előbb el kell kezdeni. A tizenéves kor elejére befejeződik a látásfejlődés és ha addigra nem tanulja meg az agy a teljes látás képességét, akkor ezután már sajnos nem lehet segíteni a problémán. A tompalátás kezelése tulajdonképpen abból áll, hogy a szemet megtanítják látni, rá kell venni a mozgásra, a normális működésre.

Egy nehéz, hosszú, sok kitartást igénylő feladat ez, úgy a kicsiknek, mint a szülőknek. De mindenképpen meg kell tenni, mert csak így nem lesz később hátrányban a gyermek a továbbtanulásban, a jogosítványszerzés terén és az élet számtalan területén. Különböző helyzetek adódhatnak, hiszen a tompalátás lehet kismértékű, amikor a 100%-hoz képest csupán 70-80%-os a látás, de az is előfordulhat, hogy 10%-ra sem korrigálható. A tompalátás kezelése voltaképpen egyfajta versenyfutás az idővel, hiszen körülbelül 14 éves kor után már túlhaladtunk az optimális időn.

Minden szükséges információt elolvashatsz erről a betegségről és a kezeléséről a drnagymihaly.hu weboldalon. Ugyanitt veheted fel a kapcsolatot a tapasztalt, magas tudású szakorvossal és csapatával, akikhez időpontot is kérhetsz, ha azt észleled, hogy a gyermeked látásával valami nincs rendben. Nem szabad elhanyagolnod a problémát, hiszen a gyermeked látása függ attól, hogy időben vidd orvoshoz! Teljes bizalommal fordulhatsz ehhez az orvosi csapathoz, akik a legmagasabb szintű szakmai munkát végzik.