Nagy segítség a szintező ék

Elméletben minden olyan egyszerűnek tűnik. Többek között ez a helyzet a hidegburkolással is. A különféle montázs videókon a szakember felkeni a tökéletesre kevert csemperagasztót, a tökéletesen sima felületre, majd egy szempillantás alatt kifogástalanul felhelyezi rá a lapot. Ám a valóságban szintező ék nélkül egy egyenetlen falat csempézni valóságos rémálom.

Sokáig kizárólag csak különféle méretű fugakereszteket alkalmaztak, amelyek megfelelően tartották a távolságot a lapok között, ameddig a csemperagasztó megkötött.

De ez csak kétdimenziós megoldás, egy olyan területen, ahol nemcsak jobbra és balra, illetve fel- és lecsúszhatnak a lapok, viszont megeshet, hogy az ilyen kiemelkedik áll a másikhoz képest, amelyik túlságosan bemélyedt.

Az ilyen egyenetlenségek elkerülhetőek a szintező ékkel. Nem árt komolyan venni az alkalmazását, mert elég kellemetlen szituációkat lehet elkerülni a használatával. Például nem kell a frissen felrakott vagy éppen lerakott lapokat felszedni és újra lefektetni. Időt, pénzt és rengeteg energiát spórolhatunk meg a szintező ék használatával.