Miből tevődik össze a 8 kw napelem rendszer ár?

A fotovoltaikus modulok helyesen megválasztott jellemzői és elhelyezése jelentősen befolyásolja az otthoni erőmű hatékonyságát. A piacon igencsak versenyképes 8 kw napelem rendszer ár lehetővé teszi az energiaellátás megtakarítását az Ön háztartásában. A szisztéma teljesítményét az inverter névleges értéke határozza meg és nem a modulok teljes kapacitása. Az ügyfeleink gyakran érdeklődnek tőlünk a 8 kw napelem rendszer ár felől.8 kw napelem rendszer ár

Természetesen szívesen kiszámoljuk nekik a költségeket, először azonban meg kell győződni arról, hogy ez a teljesítmény elegendő lesz az áramellátás megszervezéséhez. Egy tipikus napelemes áramellátó szisztéma összetételét sok alkotó elem teszi ki. Ide természetesen nemcsak a modulok tartoznak. A berendezés fontos részét képezi a töltésvezérlő, ami megvédi az akkumulátort a túltöltéstől. Az akkumulátorok feladata felhős időben és éjszaka tárolni az energiát. Az inverter pedig átalakítja az akkumulátorokban tárolt energiát 220 Voltra.

A 8 kw napelem rendszer ár nagyságát mindezen elemek értéke befolyásolja. Napjainkban közel 60 főiskola és egyetem működik Magyarországon és ezek a létesítmények együttesen több ezer parkolóhelyet tartalmaznak. Az intézmények többsége, a konzorciumi partnerünk jó példáját követve, egyre közelebbről vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogyan alakíthatnák át a kihasználatlan parkolási lehetőségeiket napenergia termelő rendszerekké.

Az Óbudai Egyetemen, aki a konzorciumi partnerünk volt a program során, megvalósult napelemes töltőállomás telepítése bebizonyította, hogy egy ilyen projekt megvalósításával az intézmények jobban szabályozhatják az energia költségeiket, csökkenthetik széndioxid kibocsátásukat és teljesíthetik a megújuló energiával kapcsolatos célokat. Ezen kívül a napkollektorok árnyékolják és megvédik az autókat a környezeti elemektől, csökkentik a parkoló hőmérsékletét és jól láthatóan reprezentálják az intézmény elkötelezettségét a megújuló energiák iránt. A nagy sikeren felbuzdulva, a konzorciumi partnerünk tovább tervezi bővíteni a megújuló energiával kapcsolatos portfólióját.