Ki és mennyit szán az idén karácsonyi ajándékokra?

December az évnek azon időszaka, amit a legjobban várunk. Ilyenkor még a felnőttek is kicsit gyermeki lelkesedéssel várják a meglepetéseket. Kapni mindenki szeret, de vajon adni is? Az előzetes felmérések szerint, a magyarok azt tervezik, hogy idén majdnem kétszer annyit költenek olyan karácsonyi ajándékokra, amivel saját magukat lepik meg, mint a szeretteiknek szánt meglepetésekre.

karácsonyi ajándékokra
Karácsonyi ajándékokra

A kutatást több formában végezték el. Ezek között szerepeltek az online interjúk és az üzletekben a vásárlókkal készített beszélgetések. A kutatók megvizsgálták, hogy a vásárlók a karácsonyi ajándékokra és az ünnepi asztalra mennyit szándékoznak költeni.

Maguk a címzettek a leginkább arra számítanak, hogy pénzt, utazást vagy legrosszabb esetben okostelefont kapnak. A felmérés szerint minden harmadik magyar az interneten vásárolja meg ezeket a meglepetéseket, mert az online vásárlások aránya évről-évre növekszik. A hagyományos üzletekben sokkal kevesebbet költenek karácsonyi ajándékokra, mint az internetes boltokban.