Kuponos utazás a szolgáltatóipar fellendítésére

Talán a szolgáltatóipar az a szektor, amelyik a legjobban megsínylette a koronavírus miatti zárásokat. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara úgy véli, hogy a kuponos utazás nagyban hozzájárulna ennek az iparágnak a fellendítéséhez. A BKIK a fogyasztásösztönzést megvalósíthatónak tartja a nagyon rövid lejáratú lakossági kuponokkal.kuponos utazás

Ez kedvező mind a fogyasztóknak, mind pedig a vendéglátóiparnak egyaránt. A kuponokat ételrendelés házhozszállításkor az ár 50 százalékos mértékéig lehetne beváltani. A kuponos utazás a főváros látogatását is elősegítheti azzal, hogy a vidéki lakosság körében kuponokat, kedvezményes utazási csomagokat biztosítanának.

A kamara úgy véli, hogy ez a rendelkezés a határon túli magyarok, majd a távolabbi országokban élő magyarok körében is népszerű lehetne. A kuponos utazás valószínűleg a külföldi magyarokat is ösztönözné Budapest meglátogatására. Egy ilyen jellegű akció megakadályozhatja azt, hogy jelentős társadalmi rétegek fogyasztása essen ki tartósan a szolgáltatóipar számára.