Jó döntés az IP telefonközpont

Az analóg rendszerek még léteznek, viszont egyre több gond lesz velük a közeljövőben. Ez nem az eszközök hibája, hanem a technológiai fejlődésnek, mivel ezekre megszűnik a gyártói támogatás. Az IP telefonközpont sokkal modernebb, hatékonyabb és gazdaságosabb megoldás.

Az IP telefonközpont révén gördülékenyebbé válik a cégen belüli és kívüli kommunikáció. A VoiP szolgáltatás analóg rendszerrel is elérhető, viszont az IP telefonközponttal összehasonlítva, nem szállhat versenybe.

Az analógokhoz ebben az esetben VoIP átalakítókat kell csatlakoztatni. A modernebb változat esetében a vonalcsatlakozási lehetőségek is sokkal többfélék lehetnek. A telepítés előnyei közé sorolható az is, hogy egy több telephellyel rendelkező cég egységes telefonközpont rendszert alakíthat ki ezáltal.

A mellékvonali hálózatokkal sem kell foglalkozni az IP telefonközpontoknak köszönhetően. Különösen a jelenlegi időszakban kiemelkedően lényeges az a tulajdonsága, hogy a távmunka is megoldható ennek a rendszernek hála.