Hol érdemes kerti gépeket keresni?

A tavasz közeledtével egyre többen gondolnak arra, hogy ideje lenne egy kicsit modernizálni a kerti eszköztárat. Sokan egyből a gyepszellőztetőre gondolnak. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy melyik az a gyeplazító eszköz, amelyik biztosan beválik? Érdemes ellátogatni az emaki.hu weboldalra, ahol minden kérdésre választ kaphat az érdeklődő.

kerti gépek
Kerti gépek

Teljesen egyértelmű, hogy ez az a tartozék, amelyik minden kerttulajdonos szerszámai között fontos helyet kell kapjon, hiszen ennek a segítségével a gyep mindig szép és ápolt lesz. Az viszont már egyáltalán nem könnyű kérdés, hogy milyen gépet érdemes vásárolni, hiszen rengeteg fajta gyepszellőztető és gyeplazító kapható a fent említett webbolt felhozatalában is.

Szerencsére itt tanácsokat is kap az ember a vásárláshoz, ezért hamar meglesz az a gép, amelyik nem okoz csalódást. Annak érdekében, hogy ki lehessen választani a megfelelő masinát, kötelező megismerni a modelleket és azt, ahogyan azok működnek.

A legfontosabb különbség például a motoros és a manuális fajta között az, hogy minden elektromos vagy benzines gyepszellőztető egyben gyeplazító is. Ennek pedig igazán logikus magyarázata van. A föld fellazítása, mohák eltávolítása elengedhetetlen a gyep szellőztetéséhez. A manuális eszközök viszont csak gyeplazítók.

A gyepszellőztetőket 3 nagy kategóriára lehet osztani. Ott vannak a késes kellékek, amik akkor válnak be, ha a tulaj csak egyszer alkalmazza azt évente. Egyetlen negatívuma, hogy ha manuális fajtát vásárol valaki, akkor a terület méretéből adódóan nagyon megterhelő lehet vele dolgozni.

Nem lehet megfeledkezni a tüskés változatokról sem. Ezeknek az eszközök nagyjából 7 cm-es lyukakat vájnak a földbe. Ez kevésbé megterhelő a gyepnek, és annak is, aki a munkát végzi – feltéve, hogy manuális eszközt használ. Végezetül pedig ott van a folyadékos gyeplazító.

Ennek a modellnek nincsen manuális változata, hanem csakis gépi. Ennek egy nagy pozitívuma abban rejlik, hogy rengeteg apró kis lyukat tud létrehozni a földben. Ez a technika akkor használható remekül, ha a tulajdonos nem akarja évente friss maggal teleszórni a gyepet. Mind a három kellék megvehető az Emaki internetes boltban.