Csődbűncselekmény elkerülése szakértő segítségével

Az élet velejárója, hogy néhány cég nem úgy fog működni, ahogy azt szeretnénk, vagy ahogy azt elképzeltük az elején. Az üzlet veszteséges lesz és egyre nagyobbá válik a káosz, így a legjobb megoldásnak a csődeljárás tűnik. Azonban, ha nem vagyunk ismeretesek a témában és nem tájékozódunk előre, akkor könnyen csődbűncselekmény elkövetésével vádolhatnak meg, pedig csak szerettük volna menteni a menthetőt.

Ön tudja mi a csődbűncselekmény?
Ön tudja mi a csődbűncselekmény?

Példának okáért, a csődbűncselekmény fogalmi körébe tartozik, ha fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet esetén a vagyon egy részét elrejtik, eltitkolják, megrongálják, megsemmisítik vagy használhatatlanná teszik. Ugyanakkor, szintén gyanúba keverhet a színlelt ügylet kötése, a kétes követelés beismerése és számos más, a helyes gazdálkodás követelményeivel ellentétes cselekedet is.

Ezért, amikor már a felszámoláson gondolkodunk, akkor érdemes szakértő segítséget kérni, mert ártatlanul is csődbűncselekmény megvalósításával gyanúsíthatnak, de olyan lépések is bekövetkezhetnek, amiről nem is gondolnánk, hogy bajba keverhetnek.