A whisky fajták kínálata hatalmas

Ez az alkoholos ital már évszázadok óta nagy kedvenc szerte a világon. A whisky fajták hihetetlenül változatosak, hiszen számos gyártó foglalkozik az előállításukkal. A skót variációkra szigorú szabályozások vonatkoznak, ami a kivitelezést illeti.

Legalább 3 évig tölgyfahordókban kell érlelődniük, emellett nem tartalmazhatnak semmiféle adalékanyagokat. Gabonafélékből készülnek és jellegzetes komplex ízvilággal rendelkeznek. Az amerikai típusok készítésekor kukoricát használnak fel alapanyagként. A whisky fajták ára a származási helytől jelentős mértékben függ.

Az ír variációkat háromszor lepárolják, aminek köszönhetően lágyabb, simább ízvilággal rendelkeznek. A japán nedűket gyakran a skót Single Maltokhoz hasonlítják. Az utóbbi években hatalmas nemzetközi elismerésre tettek szert, az egyedi és kifinomult karakterüknek köszönhetően.

Napjainkban a whisky fajták hatalmas kínálatban érhetőek el, ami lehetővé teszi az ínyenceknek, hogy széles skálán válogassanak és felfedezzék az eltérő ízvilágokat, amiket a lepárlók és a régiók kínálnak.