Jóskártyák – hogyan válasszunk paklit?

Függetlenül attól, hogy milyen célra kívánjuk használni, a pakli kiválasztását nagy felelősséggel kell végezni. Rengeteg van belőlük, a klasszikusoktól a szokatlan művészeti változatokig, ezért érdemes először megismerkedni a jóskártyák leghíresebb fajtáival és tanulmányozni azokat. A múlt századokban keletkezett és ma is használatos szimbólumrendszert Tarot kártyáknak nevezik. A különleges képeket bonyolultan értelmezik az okkultizmus, az alkímia, sőt, az asztrológia szempontjából is. Sokan vásárolnak jóskártyákat társasjátékokhoz, jósláshoz és meditatív gyakorlatokhoz.jóskártyák

Úgy tekintenek rájuk, mint a titkos tudás forrására. Ahhoz, hogy egy kezdő könnyebben elsajátítsa az ismeretlen képeket és megtanulja értelmezni, érdemes könyvvel ellátott jóskártyákat vásárolni. A kiadvány a lehető legpontosabban leírja az egyenes és fordított helyzetben történő értelmezést, elmagyarázza a kulcsfontosságú szimbólumok jelentését. A jóskártyák sokféleségének köszönhetően, bárki megtalálhatja a neki megfelelő változatot.

Így tartsuk életben a vágott virágokat sokáig

Egy szívmelengető csokor gyönyörködtet és feldobja a hangulatot. Mindenki azt szeretné, ha minél tovább tartana. A colore.hu beszámol néhány olyan trükkről, ami segít meghosszabbítani ennek a dekorációnak az élettartamát. Kezdésként távolítsuk el a csomagolást, mielőtt a csokrot vázába helyeznénk, mivel ez csak abban a pillanatban lényeges, amikor a virágot átadják. Ezután szedjük ki a vízbe hullott lombozatot, mivel ez hozzájárul a virágok rothadásához. Ne öntsünk a vázába csapvizet, hanem inkább forralt vizet használjunk, figyelmeztet a colore.hu.

Amikor a virágokat a vázába helyezzük, minden szárat ferdén vágjunk le. Ehhez ne használjunk ollót, hanem inkább metszőollót vagy éles kést. Fontos az is, hogy naponta cseréljük a vizet és a szárakat kissé megmetszve frissítsük fel. Minden virágtípusnak megvannak a maga sajátosságai, amelyek ismerete jelentősen meghosszabbíthatja a csokor élettartamát. A rózsák például nem szeretik a többi virágot a vázában, a tulipánok pedig imádják a hideg vizet, tájékoztat a colore.hu.