Whey protein esszenciális aminosavakkal

Nem minden fehérje egyenlő, hiszen bizonyos formái, például a tejsavó jobb, mint mások. A Whey protein az esszenciális aminosavak hihetetlen választékát tartalmazza, amelyek nagyon gyorsan felszívódnak. A Whey protein a tejsavóból izolált fehérjék keveréke, ami egy folyékony anyag.

Ez a sajtgyártás során szétválik. A tej valójában két fő fehérjét tartalmaz: kazeint (80%) és tejsavót (20%). Az utóbbi teljes értékű protein, ami az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. Ezek számos funkcióhoz fontosak a szervezetben, az izomépítéstől az új immunsejtek létrehozásáig. A szervezet számos aminosavat termel önmagában, de az esszenciálisakat nem. Az esszenciális savakat az étrenddel kell bevinni és ennek egyik módja a kiegészítők fogyasztása.

Az izmok szeretik a fehérjét, különösen a teljes értékűeket, mint a Whey protein. Ez a termék elágazó láncú aminosavakat tartalmaz, olyan specifikus típust, ami segít az izomépítésben, ezért a sportolók és a fogyni vágyó személyek is bátran kipróbálhatják.