Választható kimondottan pikáns chili szósz

A csípőspaprikának egyértelműen nagy hagyománya van hazánkban. Bár tény, hogy nem állunk olyan szinten, mit például Mexikó, ahol a Scoville skálán kifejezetten magasan található kapszaicin tartalommal rendelkező növények őshonosak. Ettől eltekintve, bőséggel van kiváló chili szósz kínálat Magyarországon is, amit megéri kipróbálni.chili szósz

A határok teljesen elmosódtak és a termesztési technológiának hála, már a mérsékelt égövön is termeszthető sokféle erős paprika. Ezen zöldségfélék szerelmesi ugyanakkor csak álmodhatnak arról, hogy itteni körülmények között óriási bokrokká fejlődnek és évelők lesznek a chili szósz alapját szolgáltató fantasztikus növények. Mivel azonban az alapanyagból nincs hiány, a kínálat is rendre gyarapszik.

Természetesen a recepteket senki sem szívesen adja ki, hiszen ez rejti a valódi titkot. Amennyiben a készítésben kevésbé vagyunk érdekeltek és inkább az ízvilág élvezetét akarjuk átélni, akkor a zamatic.hu webfelületen bőven akad díjnyertes chili szósz, amelyekből válogathatunk. Azért készüljünk fel rá, hogy az égető utóhatás nem marad el!