Új pályázati lehetőségek KKV-knak 2023-ban

Nem mindenkinek sikerül saját forrásból fejleszteni a vállalkozását, de vannak alternatív lehetőségek, amivel ez megvalósítható. Az egyik legelőnyösebb az EU támogatás, amit célszerű igénybe venni, ha van rá lehetőség. Ilyen és ehhez hasonló pályázatokra számíthatsz idén. A Forrás Centrum szakképzett munkatársai segítséget nyújtanak a cégtulajdonosoknak abban, hogy minden lehetséges pályázatot megismerhessenek. A pályázatíró csapat jól felkőszült közgazdászokból, pénzügyi és jogi szakemberekből áll, akik több száz céget juttattak állami támogatáshoz, hitelhez vagy egyéb pénzügyi forráshoz.

pályázati lehetőség

A cégnél ingyenes pályázatfigyelés és tanácsadás érhető el. A támogatási összeget csak azok a vállalkozások kapják meg, akiknek a leadott dokumentációja megfelel minden formai követelménynek. A több ezer leadott pályázat közül nagyon sokat visszautasítanak, mert hiányos vagy nem megfelelő. Ezért ajánlott szakképzett pályázatíróra bízni ezt a feladatot, akik precízen, minden apró részletre odafigyelve állítják össze az anyagot.

Ha egy cég vagy szervezet pályázatírót alkalmaz, sokkal nagyobb esélyekkel indul, mint a versenytársai. A másik finanszírozási forma a hitelprogram. Viszonylag gyorsan elérhető pénzforrás, ami költségekkel jár. Az államilag támogatott hitelprogram közül a legismertebb a Széchenyi Kártya Hitel. A nagyobb vállalkozásoknak a Magyar Fejlesztési Bank kínál kedvező hitelt, míg a kisebb cégek mikrohitelhez juthatnak kedvezményesen. A legdrágább finanszírozási forma a tőke, viszont az előnye, hogy nincs havi törlesztő részlete.

A szakember javaslatot tesz arra, hogy a felsorolt formák közül melyik a legoptimálisabb, amivel az adott vállalkozás sikeressé válhat. A pályázathoz szükséges dokumentációt és hitelkérelmet sikerdíjért készítik, viszont a pályázatfigyelés és a tanácsadás díjmentes. A weboldalon bárki feliratkozhat az ingyenes pályázatfigyelésre, csak a telefonszámot és néhány adatot kell megadni. Minden cég a fejlesztéssel színvonalasabb szolgáltatást tud nyújtani.