Te tudtad ezeket az Aviva tornáról?

Az Aviva torna azoknak a nőknek szól, akik természetes és orvosi beavatkozásoktól mentes módszert keresnek a reproduktív egészséggel kapcsolatos problémáik megoldására vagy más folyamatban lévő kezelés kiegészítésére. A metódust a magyar gyökerekkel büszkélkedő Aviva Gabriella Steiner testnevelő tanár és balett táncos fejlesztette ki az 1966-os években, 28 évnyi kutatás után. Nem mindenki tudja, hogy mi mindenben tud segíteni ez a módszer. Sőt, sokan azzal sincsenek tisztában, hogy az egész világon nők és férfiak ezrei gyakorolják.Aviva torna

Az egyre növekvő igények miatt, Magyarországon is egy speciális képzési programot dolgoztak ki, hogy több érdeklődő férhessen hozzá ehhez a csodálatos módszerhez. Az Aviva tornát 18 egyszerű és dinamikus testmozgás sorozat alkotja, amelyek stimulálják és erősítik az alsó hasüreg belső és külső izmait, növelik az összes reproduktív szerv véráramát. A gyakorlatok rendszeres végzése által, ezek a szervek egyenletesebb vérellátást, megnövekedett mennyiségű hormont, tápanyagot és oxigént kapnak.

Ezen kívül, a módszer a medencei régió izmainak és szerveinek stimulálását, erősítését, táplálását, valamint különféle nőgyógyászati problémák megoldását, kiegyensúlyozott hormontermelést és a szaporító szervek javulását eredményezi. Az Aviva torna 18 gyakorlatát erre specializálódott tanfolyamon tanítják, amit a résztvevők otthoni körülmények között vagy az órákon is gyakorolhatnak.

A módszer a következő esetekben segíthet a nőknek: fájdalmas vagy hosszú menstruációs időszakok, megmagyarázatlan meddőség, a menstruációs ciklus hiánya vagy szabálytalansága, kellemetlen menopauzás tünetek, olyan klimax utáni egészségügyi problémák, mint például az oszteoporózis, a húgyúti fertőzések, a prolapsus, hormonális eredetű súlyproblémák, méh fibrózisok, policisztás petefészek szindróma (PCOS) és korai stádiumú endometriosis. A gyakorlatok sorrendjének betartása rendkívül fontos, akárcsak a meghatározott időpontokban történő testmozgás. A kitartás és az edzésprogram iránti elkötelezettség a kulcsa a sikernek.