Stabil végeredmény zsalukővel

Egy szép és időtálló kerítés kialakításához többféle anyag közül válogathatunk. Népszerű a gondozásmentes WPC, a lazúrral kezelt fakerítés is szépen mutat, de a kovácsoltvas is reneszánszát éli manapság.

Az viszont biztos, hogy a stabil lábazat elkészítéséhez nélkülözhetetlennek számít a zsalukő. Korántsem nehéz dolgozni ezzel az anyaggal, ráadásul időtálló és esztétikus végeredményt kapunk. Természetesen ez csak akkor fog így alakulni, ha az előkészítő munkákat sem hanyagoljuk el, aminek az első lépése a tereprendezés.

Elvégre egy egyenes felszínt kell létrehoznunk, ami a sávalap kiásásával kezdődik, mivel ebbe kerül a beton alapozás. A betonalapra bitumenes szigetelés kerül, mert ezzel elkerülhető a zsalukő lábazat vizesedése a későbbiekben. Ezt követően már indulhat maga a zsalukő lerakása.

Az első sorra különös figyelmet kell fordítani, mert ez határozza majd meg, hogy vízszintes lesz-e a kerítés vagy az egész el fog csúszni. Ha 1-2 sorral megvagyunk, akkor feltölthető betonnal, amibe még belekerül a vasalat, a maximális stabilitás érdekében. Ezt követően, igény szerint vakolható vagy díszkővel kirakható.