Penészmentesítés a kellemes otthonért

Nem kellemes dolog, amikor úgy a régi, mint az újonnan megvett lakásunkban penészfoltok jelennek meg a falon. A penészmentesítés felé vezető úton fontos megértenünk, hogy mi is áll a hátterében.

peneszmentesitesÁltalában a megnövekedett nedvességtartalom okozza, azonban az esztétikai kellemetlenségek mellett, egészségügyi mellékhatásai is vannak a penészgomba jelenlétének. Hatására felléphet orrfolyás, szemviszketés, asztmára emlékeztető köhögési vagy fulladási roham, ami egyáltalán nem egy egészséges környezet velejárójának mondható.

Ledörzsölése vagy sólámpa, esetleg üzemi só használata csak időlegesen működik, ráadásul csak a tüneteket kezeli, nem a probléma gyökerét célozza meg, aminek a fokozott nedvességtartalom tudható be.

Egy páramentesítő készülék használatával optimális szinten tarthatjuk otthonunk páratartalmát, így fokozatosan csökkenthetjük és akár a vissza is fordíthatjuk a penész elterjedését a levegőben lévő nedvesség stabilizálásával. A teljes penészmentesítés pedig viszonylag rövid időn belül elérhető.