Mit vizsgál a PCR teszt?

Mióta megjelent a koronavírus, azóta egyre gyakrabban szükséges tesztet elvégeztetni annak érdekében, hogy megtudjuk, nem vagyunk-e fertőzöttek. Erre létezik olyan gépezet, ami pontosan kimutatja a fertőzést. Ez a PCR technológia, amit igazából évtizedek óta használnak már sokféle kutatásra. A PCR teszt a koronavírus örökítőanyagát mutatja ki akkor, ha az kellő mennyiségben jelen van a felső légutak hámsejtjeiben. Tulajdonképpen ezt a technológiát Kary Mullis nevű amerikai biokémikus találta fel 1983-ban, amiért 1993-ban megosztott kémiai Nobel-díjat kapott.PCR teszt

Nemcsak a koronavírus tesztelésére ideális ez a készülék, hanem a PCR tesztekkel ki lehet mutatni örökletes és fertőző betegségeket, azonosítani genetikai ujjlenyomatokat. Ugyanakkor apasági vizsgálat elvégzésére is jó, sőt, a PCR technológiával géneket lehet klónozni. A gépezet tulajdonsága, miszerint fertőző betegségek diagnosztizálására is alkalmas, hozta el a PCR teszt elterjedését a világban, mert ez a jelenlegi legmegbízhatóbb módszer a koronavírus kimutatására.

Ha úgy érzi, hogy PCR tesztre van szüksége ahhoz, hogy megtudja egészséges-e vagy megfertőződött, érdemes felkeresnie a Margit Laboratóriumot, ahol nagyon szakszerűen végzik el az analízist. Ennek érdekében az ügyfél megjelenik a PCR mintavétel ponton, de ennél a laboratóriumnál arra is van lehetőség, hogy házhoz menjen a teszt, mégpedig 4 főtől kiszállási díj nélkül érhető el a szolgáltatás.

A tesztelés menetéről tudni kell, hogy a mintavétel speciális szaktudást és speciális eszközöket igényel, a szakember megfelelő védőfelszerelésben veszi le a mintát. Ez történhet orrból vagy garatból, de mivel az előbbi esetben többször számoltak be páciensek nagyobb fájdalomról, ezért általában az utóbbit részesítik előnyben a laboratórium munkatársai. Ugyanis a garatból szintén teljesen megbízható mintát lehet venni. Igazán korrekt áron végeztethető el a laboratóriumban a PCR teszt, lényegesen olcsóbban, mint amennyi a hatósági ár. Tehát, ha szüksége van rá, keresse fel a margitlab.hu weboldalt és foglaljon időpontot!