Milyen szempontok alapján érdemes gyógytornászt keresni Budapesten?

Milyen jó dolguk van azoknak, akik egész nap a meleg vagy éppen hűvös irodában ülnek a számítógép előtt, gondolják azok, akik többnyire a szabadban vagy valamilyen nehéz környezetben dolgoznak. Persze ez nem meglepő, hogy ezek a személyek többsége, akik naponta sok órán át görnyednek a monitor előtt, gyakran szenvednek valamilyen ízületi panasztól. A kérdés pedig az lenne, hogy ezt is annyira irigyelnék-e a fizikai munkát végzők? Jó eséllyel nem. A nyugatias életvitelnek kétségkívül megvannak a maga kényelmi feltételei, de ezeknek általában komoly az ára.gyógytornász

Ezt a következőképpen lehet elképzelni. Fogjunk egy teljesen egészséges, akár sportos embert, ültessük le a monitor elé naponta legalább 8 órában, de ez felemelhető 10-re, majd figyeljük. A végeredmény legkevesebb néhány év után a jelentkező derék- és egyéb ízületi fájdalom, az izmok elgyengülése, ami gerincbántalmakhoz is vezethet. Rendszeres fejfájás, fülzúgás, de még emésztési panaszok is kialakulhatnak. A baj, hogy a legtöbben ezzel nincsenek tisztában, csak az elszenvedői.

Tenni szerencsére lehet ezek ellen a rendszeres mozgással. Ha már konkrét panasz merül fel, akkor muszáj szakemberhez fordulni. Természetesen a panaszától is függ, hogy milyen gyógytornászt érdemes felkeresnie (0630 505 0503; 1055, Bajcsy-Zsilinszky út 72.). A professzionális szakma képviselői többféle eljárás keretében tudnak megoldást kínálni. Van, akinek a manuálterápia, másnak a McKenzie torna segíthet. Választhatóak még a kinesio tapaszok, köpöly, SMR masszázs és további hasonló eljárások, amelyekről a gyogytornaszom.hu weboldalon lehet részletesen tájékozódni.

Első körben mindenképpen egy alapos felmérés történik, amit követően kezdetét veszi, a személyre és problémára szabott terápia kidolgozása. Néhány mozgásgyakorlat elvégzésével a szakemberek már látják, hogy milyen irányba érdemes elindulni. Mivel ezek az eljárások sohasem csak a tünetet, hanem mindig a kiváltó okot kezelik, ezért a rendszeres gyakorlatok egyértelmű eredményt fognak mutatni. A felépülés követően pedig cél a jó állapot fenntartása.