Milyen előnyei vannak egy elekromos ágdarálónak?

Az őszi és tavaszi időszak általában a kertben is a takarítás, utó- illetve előmunkálatok időszaka, amikor gyakran meg kell szabadulni a különféle szerves maradékoktól, törmelékektől. Amikor több bokor és fa van a területen, akkor óhatatlanul is keletkeznek olyan melléktermékek, mint a lemetszett gallyak. Ezek többnyire nagy halmokba rakva elég sok helyet foglalnak és fontos mihamarabb rendet tenni, hiszen nem maradhatnak szétszórva mindenfelé, mert akadályozzák a későbbi munkálatokat. Metszőollóval, kisbaltával feldarabolni elég macerás feladat, ami több napot vehet igénybe.

elektromos ágdaráló

Ezen feladatok gyors elvégezésre azonban már léteznek hatékony eszközök. Több előnyük is van az elektromos ágdarálóknak. A szerkezetek teljesítményüktől függően, akár a 100 mm vastagságú ágakkal is megbirkóznak. A hosszú szálak, sok apró darabra lesznek felszeletelve, így könnyebben kiszáradnak, ha tüzelésre lesznek szánva, vagy egyszerűebben komposztálódnak, mennyiben mulcstakaróként történik a szétterítésük a talajon.

A Tritone Monster elektromos ágdarálónak a 12,5 LE változata háromfázisú, 400 Volt feszültségű motorral van felvértezve. Az aprítást 4 kés végzi, ezek 24 darab pengéből épülnek fel. A teljes súlya a készüléknek 360 kilogramm. A szállítása egyszerű, amiről a rajta található kerekek gondoskodnak. Az elektromos kivitelekhez csak megfelelő hálózati áramra van szükség és azonnal használhatóak. Az energia nyerhető generátorból is, ha nincs a közelben áramforrás. Ilyen módon a szabadban, erdőterületeken ugyanolyan hatékonysággal munkára fogható.

A www.novara.hu weboldalon minden pontos műszaki adat megismerhető. Gyümölcsösökben kimondottan jó munkatársnak minősül, hiszen itt szokott komoly gondot jelenteni a jelentős gallyképződés, amivel mielőbb kezdeni kell valamit. Az ágaprító rendszerek sokat fejlődtek az utóbbi években, ami jól mutatja a beszerzésükkel szembeni elvárások fokozódását. Minimális karbantartás mellett, a szerkezetek hosszú éveken át teszik a dolgukat. Amire fokozottan figyelni kell, az a kések állapota, ugyanis a gyakori használat alatt könnyen kicsorbulnak, ami a teljesítmény csökkenését eredményezi.