Milyen az ideális ágvágó olló?

A kertben, udvaron található kisebb-nagyobb bokrok megzabolázása néha okozhat kihívást. Természetesen a problémával egyszerűbben meg lehet birkózni, ha rendelkezésre áll minden olyan kivételes eszköz, aminek a bevetése meggyorsítja a munkát. A vékonyabb gallyak lenyesése az ágvágó olló jóvoltából gyerekjáték. Voltaképpen ez a termék egy átmeneti szerszám a metszőolló és fűrész között.

ágvágó olló

Azon átmérővel rendelkező ágakhoz lett kifejlesztve, ami az egyik kategóriának túl sok, a másiknak meg még elég kevés. Az ágvágó olló kihasználja a fizikai törvényszerűségeit, miszerint a hosszabb karral, nagyobb erő fejthető ki. Típusait tekintve többnyire a mellé-, valamint a rávágó változat kapható. Mindegyik kategóriában vannak kiemelkedő teljesítménnyel bíró típusok.

A magasabban lévő ágak lemetszéséhez nem kell felétlenül létrára mászni, mert a teleszkópos nyél segíti azok elérését a földről. Az ágvágó olló a tavaszi főszezon mellett, a nyári és őszi hónapokban is jól jön, hiszen a gyorsan növő bozótok megkurtításában kulcsszerepet vállal, akárcsak a vihar által megtépdelt gallyak eltávolításában.