Milyen a megfelelő vonalkód nyomtató?

A logisztikában, az autó-és az elektronikai iparban, a nagyteljesítményű gyártósorok esetében, az élelmiszer és gyógyszeriparban a vonalkódok nélkülözhetetlennek számítanak.

 

Hordozható címkenyomtató
Hordozható címkenyomtató

Bizonyos vonalkód nyomtató modellek képesek akár 20000 db címkét is előállítani naponta. Természetesen az ipari változatokról van szó, amelyek jól bírják a mindennapos igénybevételt. Minden hasznos funkcióval fel vannak szerelve, ezért képesek többek között a vezeték nélküli, hálózati kommunikációra is.

Az ipari vonalkód nyomtató felépítése is merőben eltér az asztali változatoktól, az érzékeny szerkezetét általában fémborítás védi, ami a hő elvezetés szempontjából is jelentős szerepet tölt be. Manapság leginkább a direct thermal és a thermal transfer számít népszerű technológiának a vonalkód nyomtató kategóriában.

Az előbbi a faxhoz hasonlóan, hőérzékeny papírt használ a nyomat elkészítéséhez. A felépítése egyszerű és a kellékanyag olcsóbb a thermal-tranferhez képest. Viszont az ilyen vonalkód nyomtató által készített kép, felirat idővel elhalványul és a nyomtatófej is hamarabb kopik, amit gyakrabban kell cserélni.