Mikor kell a csatorna kamerázás?

Vannak olyan pillanatok, amikor a dugulás ismeretlen forrásból származik. A csatorna kamerázás felesleges pénzkidobásnak tűnhet, azonban néha pont ez a lehetőség mutatja meg a probléma gyökerét. Ha belegondolunk, akkor a kamerával megfigyelhetjük, hogy pontosan hol található a probléma és mire kell felkészüljünk.

csatorna kamerázás
Csatorna kamerázás

Nem mindegy, hogy egy halott rágcsáló vagy tömör sóder állja el a víz útját. Ezzel ráadásul a bontást is meg tudjuk előzni. Ha olyan fajta dugulásról van szó, amit nem lehet gépekkel kiszedni, akkor muszáj lesz a csatornát felnyitni, de egyáltalán nem mindegy, hogy keresgélni kell a bajt vagy pontosan tudjuk a paramétereket.

A csatorna kamerázás előnyei közé tartozik, hogy nagyjából 10 cm-es pontossággal fogjuk tudni a dugulás helyét, így a feltárástól is megkímélhetjük magunkat. A duguláselhárítási folyamatok gyorsabbá válnak és mivel az idő pénz, így a munkálatok is költséghatékonyabbak lesznek. Amennyiben a dugulás rendszeresen visszatér, akkor szükség lesz a csatorna kamerázásra.