Miért különleges a Balatonboglári pezsgő?

Hazánkban vannak olyan vidékek, amelyek kivételes adottságokkal rendelkeznek. Ennek köszönhetően különleges figyelmet érdemelnek. A Balatonboglári pezsgő is részben annak köszönheti sikerét, hogy a Balaton vidéke ideális a szőlőültetvényeknek. De mindez korántsem lenne elég, ha nem kihasználná ki senki ezeket a kivételes lehetőségeket.

A nemes szőlőfajták és a kedvező csapadék, napfény viszonyai lehetővé teszik a savakban és aromákban gazdag borok előállítását. A gyártók azonban nem álltak meg ennél az átmeneti sikernél, mert folytatták a fejlesztéseket a pezsgők gyártásával. A Balatonboglári pezsgő íz-világában visszaköszön a táj gazdagsága és kedvező adottságai.

Természetesen minden pezsgőnek más-más jellemzői vannak a cukortartalom függvényében, ezért karakterüknek megfelelően, érdemes felhasználni a különböző típusokat. A bb.hu oldalon olvashatunk a gyártó történetéről, de külön-külön a pezsgőkkel is megismerkedhetünk. A Balatonboglári pezsgő nem véletlenül az egyik leghíresebb hazánkban.