Miért hasznosak a kutyahordozók?

Gyakran találjuk magunkat szembe azzal a problémával, hogy egy utazás meghiúsul, mivel nincs kire bíznunk a négylábú kedvencünket. A kutyahordozók kiváló megoldást jelenthetnek ebben az esetben.

Praktikus kutyahordozó

Fontos a megfelelő méret kiválasztása, amiben kényelmesen elfér az eb. A nagyobb testű kutyáknak nagyon kényelmetlen az utazás a rosszul megválasztott kicsi kutyahordozókban. Figyelni kell arra, hogy ne csak feküdni tudjon benne, hanem ülni is. Az összecsukható változat inkább a kistestű kutyák esetében lehet praktikus. A másik ok, amiért érdemes ezt a változatot megrendelni az a könnyű tárolhatóság.

Összecsukott állapotban kevés helyet foglal és könnyedén elfér az autó csomagtartójában is. A fémvázas kutyahordozók már sokkal masszívabbak és alkalmasak a nagyobb testű ebek szállítására is.

A kutyusok biztosan nem fognak megsérülni a szállítás során, hiszen a tervezők erre is nagy hangsúlyt fektettek a kutyahordozók gyártása közben. Sokkal célszerűbb egy ilyenben szállítani az állatot, hiszen az utastérben könnyen kárt tehet akaratlanul is a karmaival.