Miért fontos a komposztáló használata?

A kertes ház mellett több hulladék keletkezik, aminek meglepően nagy része biológiailag lebomló. A komposztáló megoldja ezt a problémát, nem kell többé mindent a kukába dobni, ugyanis könnyedén hasznosíthatjuk. Másik előnye, hogy a használatával hozzájárulunk a környezetvédelméhez, mivel kevesebb szemetet termelünk.komposztáló

Szerencsére, egyre többen érzik kötelességüknek a szelektív hulladékgyűjtést, azonban a városokban nem lehet mit kezdeni a bio hulladékkal. Sokan emlékeznek még, ahogy a nagyszüleik a kert végébe ásott gödröket használták a komposzt előállításához, azonban ma már választhatunk kifejezetten erre a célra kialakított műanyag komposztálókat.

Ezeket az edényeket felülről tudjuk kinyitni, könnyen beletölthetőek az ágak, falevelek, lenyírt fű, sőt, még a konyhában felgyülemlett szemét is, mindig figyelve arra, hogy ne kerüljön bele hús és tejtermék. Ezen folyamat által olyan természetes trágyát kapunk végeredményül, ami még termékenyebbé varázsolja a kertet, de akár a beltéri virágoknál is bevethetjük.