Mi az a szemészeti szűrővizsgálat? Amiről mindenkinek érdemes tudnia

Minden esetben jobb már az elején észlelni az egészségügyi problémát, mint utóbb kezelni azt, ezért ajánlottak a szűrővizsgálatok. Az emberek hajlamosak elhanyagolni ezt, ha nincs semmi gond, pedig nem kellene. Nem szabad alábecsülni az általános szemészeti szűrővizsgálatok fontosságát. 40 éves korig 2 évente, 40 éves kor fölött pedig évente javasolt a szemészeti szűrővizsgálat. Azoknak, akiknek a családjában előfordult zöldhályog, ajánlott minden évben szemészeti analízist elvégeztetniük.általános szemészeti szűrővizsgálatok

Érdemes olyan szemészeten elvégeztetni ezt a vizsgálatot, amelyik korszerű műszerparkkal, átfogó, specializált szaktudással rendelkező szemész szakorvosokkal várja a pácienseket, mint például a Budai Szemészeti Központ. A központban 750 négyzetméteres, tágas várók vannak és a vizsgálók, műtők is a legmodernebbek. Budapesten és Debrecenben lehet időpontot kérni szemészeti szűrővizsgálatra az ország legnagyobb magánszemészetén.

Az itt praktizáló szakorvosok a szakterületüknek Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt elismert szaktekintélyei. Az általános szemészeti szűrővizsgálat során, a szakemberek megvizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra. Emellett bizonyos krónikus betegségek szemészeti szűrése is lezajlik. Ez azért nagyon fontos, mivel bizonyos kórok, mint például a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a zöld- és szürkehályog, a makula degeneráció, a keratoconus a kezdeti szakaszukban nem okoznak tipikus panaszokat.

Viszont, ha a vizsgálat során azonosításra kerül valamilyen szemészeti probléma, azt a szakorvosok azonnal elkezdik kezelni. Ha nem jelentkezünk szűrővizsgálatra, csak akkor keressük fel az orvost, amikor már észleljük a problémát, sokkal nehezebb a kezelés. Műszeres mérésekre is sor kerül a szemészeti szűrővizsgálaton, amelyekről és az egész folyamatról minden információt megtalálunk a budaiszemeszet.hu weblapon. Körülbelül másfél órát vesz igénybe a szemészeti szűrővizsgálat, ennyi időt pedig érdemes rászánni arra, hogy megtudjuk, teljesen egészségesek a szemeink.