Mi a teendő, ha az ablak bukik, nyílik egyszerre?

Az otthoni ablakok számos fontos célt szolgálnak. Lehetővé teszik a fény bejutását, kilátást nyújtanak és biztosítják a helyiség szellőzését. Mégis akadhatnak gondok vele. Az egyik ilyen, amikor az ablak bukik, nyílik egyszerre.

Amennyiben még nem találkozott ezzel a problémával, íme néhány tipp! Leggyakrabban abban az esetben fordul elő, ha nincs ellátva hibás működtetés gátlóval. Ezek a nyílászárók kitárhatóak, illetve búkora is nyithatóak.

Bosszantó, amikor ez a kettő egyszerre történik. Azonban ne csüggedjen, mert van egy jó hírünk! A nem maradó, dupla funkciós ablakok javítása nem jelenti azt, hogy automatikusan ki kell cserélni.

Valójában nem is kell hozzá, hogy valamelyik technikus kiszálljon a helyszínre. Ha azt vesszük észre, hogy az ablak bukik, nyílik egyszerre, fordítsuk el a kilincset felfelé. Nyomjuk be kissé a függesztést és fordítsuk vissza a kilincset. Ez a legtöbbször megoldja a problémát. Amennyiben mégsem, valószínűleg a felfüggesztés cseréjére lesz szükség. Ehhez viszont kérjünk segítséget!