Mennyire megerőltetőek a nordic walking túrák?

A nordic walking nevű sportág Észak-Európából indult útjára, azóta pedig meghódította az egész világot. De mégis mi a titka ennek a hatalmas sikernek? Valószínűleg az, hogy a technika igazán egyszerű, mégis hatásos. A nordic walking túrák során kiderülhet, hogy kinek mennyire válik be ez a fajta testmozgás. Csupán kényelmes öltözék, strapabíró cipő és két darab, speciális bot kell hozzá. Ez a sportág nem túl megerőltető, azonban képes átmozgatni minden izomcsoportot. Természetesen sok múlik az útvonal milyenségén.

A nordic walking túrákra mindig a természetben kerül sor. Ennek köszönhetően a mozgás sosem unalmas, hiszen folyamatosan lehet nézelődni. Nem szükséges nagy koncentráció a technikák megtanulásához. Bármelyik korosztály kipróbálhatja magát ezen a területen. A nordic walking túrák idején nem érdemes zenét hallgatni, mert így az ember nem tud eléggé a természetre figyelni. A sportolás egyedül, illetve csapatban is lehetséges. A meetingmyself.hu weboldalon rengeteg információt találhatnak azok, akik ki szeretnék kipróbálni ezt a mozgásformát. Szentendre környékén szokott lenni a nordic walking oktatás, hiszen itt fantasztikus a terep. A tanulóknak csupán 3 órára van szükségük az alaptechnika elsajátításához. A foglalkozások hétvégén szoktak lenni a délutáni órákban. Itt alkalom nyílik a különféle méretű botok kipróbálására. Ezeknek köszönhetően csökkenthető az ízületek terhelése.

Az oktató tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogy milyen öltözetet érdemes választani. A nordic walking oktatás során a résztvevők begyakorolják az alaplépést, illetve elsajátítanak még hatféle technikát. Ezt követően már egyedül is próbára tehetik a tudásukat. Hetente több alkalommal szokott lenni edzés. Amennyiben valaki egyénileg szeretne órát venni, az vegye fel a kapcsolatot Lengyel Krisztával a 06 20 941 3833 telefonszámon! Az oktató általában szemerkélő esőben is lebonyolítja a programot. Azonban, ha nagyon rossz az időjárás, akkor sajnos nincsen lehetőség a nordic walking oktatás megtartására.