Különleges aromával bír a cognac

A bor és a pálinka mellett a szeszes italok szerelmesei szívesen fogyasztják a konyakot is, aminek jellegzetes íze igazán kiteljesedik egy kiadós ebéd után. A cognac francia eredetű szó, ami nem is meglepő, ugyanis a leghíresebb ilyen italok Franciaországból származnak.

Ennek a másik neve a brandy, ami az angol köznyelvben seprő-, gyümölcs- vagy törkölypárlatot is jelent. Azonban érdemes észben tartani, hogy a név önmagában csak tölgyfahordóban érlelt ital címkéjén szerepelhet.

Ez vonatkozik az EU-s országokra és az Amerikai Egyesült Államokra is. Nem árt azt is tudni, hogy bár számos gyümölcslikőr nevében megtalálható a cognac vagy a brandy megnevezés, azok általában nem tartalmaznak bort és egyéb gyümölcspárlatot sem. A cognac közkedveltsége az egyedülálló íznek köszönhető, ami egyik szeszes italhoz sem fogható.

Aki ezt még nem próbálta ki, az ne habozzon. A beszerzésben nagy segítséget nyújthatnak az internetes áruházak, ahol a minőség és a jutányos ár is adott. Sokan tudják, hogy csak itt éri meg beszerezni a cognac italt.