Kölesliszt recept ötletek kezdőknek

Gluténmentes sütemények, kenyerek és egyéb ételek elkészítéséhez használjunk olyan alapanyagokat, amelyeket megbízható forrásból tudunk beszerezni! A Bulkshop oldalára kattintva mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő termékeket. A búzaliszt alternatívája lehet például a kölesből készült liszt. Könnyedén elkészíthető kölesliszt recept olvasható a webáruház oldalán, amit még a kezdő háziasszonyok is problémamentesen elő tudnak állítani.

Kölesliszt recept
Kölesliszt recept

El sem tudjuk képzelni, hogy az ízletes gluténmentes pékáruk sütése mennyire egyszerű és kiszámolva rendkívül olcsó is. A kölesliszt recept segítségével zsömlét tudunk készíteni, ami minden finom reggeli alapját képezi. A kölesliszt mellett, szükségünk lesz még nyílgyökérlisztre, szárított élesztőre, sóra, köményre és egy kis kókusztejre.

Az elkészült tészta állaga a homokhoz fog hasonlítani. Kelesztési ideje 1 óra. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sülnek a zsömlék. A kölesliszt recept alapján szezámmaggal is megszórhatjuk a tetejét. A köles tulajdonképpen az egyetlen olyan gabonafajta, ami teljes értékű fehérjét tartalmaz. Könnyedén emészthető, így egyre többen döntenek a kölesliszt recept alkalmazása mellett. Sok benne a fluor, nátrium, vas és kálium. Erősíti az immunrendszert, késlelteti az öregedést. Képes megelőzni a fogszuvasodást. A kölesliszt gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Színe miatt inkább a kukoricából készült liszthez hasonlít. Összehasonlítva a fehérliszttel, a kölesliszt recept elkészítéséhez kisebb mennyiséget kell felhasználni.