Kevesen ismerik a vezetékes telefon használatának előnyeit

Alig száz éve, hogy hódító útjára indult a telefon, és máris leáldozóban van a drótos technológia használata. Sokan nem is tudják már, hogy mik a vezetékes telefon használatának előnyei, olyannyira kiszorították az újabb technikák a hétköznapi gyakorlatból.

Pedig még ma is megvolna a helye, vannak speciális alkalmazások, ahol az analóg technológia nyújtaná a legjobb műszaki megoldást. Semmilyen más rendszernél nem oldható meg az a szinte folyamatos rendelkezésre állás, ami széles néptömegeket is kiszolgálna.

A vezetékes telefon használatának előnyei
A vezetékes telefon használatának előnyei

De a vezetékes telefon használatának előnyei közül csak egy, hogy távtáplált a rendszer, így áramszünet esetén is működtek a régi telefonok. A rendelkezésre álló hálózat hatékonysága nem mérhető a mobil vagy IP telefonok adatátviteli sűrűségéhez, de nem szabadna ennek az egyetlen gazdasági szempontnak alapján halálra ítélni a kiépített hálózatokat.

A mobilhálózatnál például ha nincs adatátvitel, akkor is energiát fogyaszt a rendszer, és állhat az átjátszó állomás mellé a műszaki csapat egy generátorral áramszünet esetén, de minden cellát nem lehet szünetmentes táppal ellátni.