Kerítés, ami elválasztja vagy összeköti a szomszédokat

Jelképes elválasztó is készülhet két telek határára, ha a szomszédok ebben egyeznek meg. Lehet telepíteni egy sor sövényt is ebből a célból, amit majd közösen gondoznak. De akár egy alacsony, betonelemekből készült kerítés vagy vékony drótháló kifeszítése is elegendő ahhoz, hogy a házi kedvenc ne a szomszéd medencéjében kezdje a napot.

keritesLehet fordítva is, amikor van egy aranyos a kiskutya a szomszédban, de amint átjön és a frissen nyírt gyepen végzi a dolgát, az már a nem szívesen látott vendég kategóriájába tartozik.

Egy kerítés ilyen ellentmondó követelményeknek kell megfeleljen, hogy elkülönítse a szomszédos élettereket, de ne szakítsa el egymástól, ne éljenek úgy, mintha a világ másik felén levő idegenek lennének.

Egy alacsony kerítés mellett, mindennap kedélyesen üdvözölhetik egymást a szomszédok, de az utcán elhaladó ismerős is megáll néhány jó szóra, ha látja a kertben szorgoskodó gazdát. Fontos, hogy kötődjön az ember a közösséghez amelyikbe él és ne barikádozza el magát teljesen a magántulajdon háboríthatatlanságába.