Így érdemes összehasonlítanod a kötelező biztosítások árait

Meglehetősen furcsa tény, hogy a kötelező biztosítási tarifák a különböző biztosítótársaságok esetében igencsak nagy eltérést mutatnak, olyannyira, hogy a legalacsonyabb és a legmagasabb díj között akár 100% különbség is előfordul. Ezért szerződéskötés előtt feltétlenül szükséges megismernünk az összes biztosító ajánlatát annak érdekében, hogy a lehető legkedvezőbbet tudjuk kiválasztani. A kötelező biztosítás árakat online is könnyen összehasonlíthatod már. Teljes mértékben átlátható a kötelező biztosítás árlista a biztoshely.hu weboldalon található kalkulátor segítségével, úgyhogy érdemes igénybe venned ezt.kötelező biztosítás árak

Anélkül hasonlíthatod össze az összes ajánlatot, hogy kilépnél a lakásodból. Persze minden szempont közül elsősorban a díj a legfontosabb, de azért célszerű megismerni az egyes társaságok szerződési feltételeit is. Ezzel a lehető legkedvezőbb ajánlatot tudod elfogadni. Nagy jelentősége van ennek, mivel a szerződéskötés után Téged is kötelez az aláírás, ami azt jelenti, hogy 1 éven keresztül nem tudod módosítani a döntésedet.

Váltáskor azt is szem előtt kell tartanod, hogy az adott váltási időpontokban jócskán olcsóbban kínálják termékeiket a biztosítótársaságok, mint év közben. Tehát a váltási időszak alatt nagyarányú kedvezmények vannak. Annak, aki év közben köti meg a kötelező biztosítási szerződését, viszont nem kínálnak semmiféle kedvezményt, így sokkal jobban járunk, ha élünk az év végi váltással. Jó esetben, az évközihez viszonyítva, akár 50%-os díjcsökkenést is elérhetünk.

A weboldalon nemcsak összehasonlíthatod a biztosítók ajánlatait, de ha szeretnéd, akkor meg is kötheted a szerződést. Az online kontraktuskötés már önmagában is jókora kedvezményt eredményez. A kötelező díja sok tényezőtől függően alakul ki, elsősorban a gépjármű teljesítménye határozza meg, de sokat számít, hogy hány éves az ügyfél, vannak-e kiskorú gyermekei, sőt, meglepő módon még olyan konstrukció is létezik, amelyikben kedvezmény jár például a közalkalmazottnak, de tovább is sorolhatnánk.