Hosszú ideig tartó termést hozó eper palánta

Minden bizonnyal ez az egyik legnépszerűbb évelő gyümölcs a kertekben és a kertészetekben. Ez nem meglepő, elvégre sokaknak a gyermekkor ízét jelenti, ami valószínűleg egész életükben megmarad.

A saját termesztésű változata pedig, amit egyenesen a bokorról szedhetünk, még jobb ízű. Nem is kell hozzá más, csak néhány eper palánta, egy kisebb földterület és némi erőfeszítés. Többnyire alacsony évelő növény, ami mind a földben, mind a konténerekben jól termeszthető.

Lehetséges, hogy találkozunk olyan kúszó fajtával, ami termést is hoz, de ezek balkontermesztésre alkalmasak és nem valószínű, hogy termés céljából eredményesek lennének. Általánosságban elmondható, hogy a termesztés nem különösebben nehéz, sőt, még egy teljesen kezdő, ezen ízletes gyümölcs iránt rajongó embernek is sikerülhet.

Van azonban néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani. Ahhoz, hogy a bőséges és édes gyümölcsöt élvezhessük, az eper palánta napos helyre kell kerüljön. Az árnyékba ültetett évelők kicsi, savanyú gyümölcsöt adna.