Hány légkamrás legyen az ablak? Mondjuk a választ.

A jó minőség alapvető fontosságú a nyílászárók kiválasztásakor. Ugyanakkor az is fontos, hogy a lehető legpraktikusabbak legyenek és minden alapvető funkciót betöltsenek. Az, hogy a nyílászárók minden szempontból jól teljesítenek-e, többek között arra a kérdésre adott választól függ, hogy hány légkamrás legyen az ablak és milyen paraméterekkel rendelkezzen. A PVC-, alumínium- és faablakok kamráinak száma optimálisan 4 vagy 5. Feltételezzük, hogy minél nagyobb a légkamrák száma az ablakokban, annál jobbak a paraméter értékek és a teljes szerkezet tulajdonságai.hány légkamrás legyen az ablak

A hány légkamrás legyen az ablak kérdés eldöntésében az ár nem kevésbé fontos tényező. A kevesebb légkamrával rendelkező ablakok olcsóbbak a több kamrát kínáló modellekhez képest, de nem is tanácsos hatalmas összegeket költeni rájuk. Nem szabad elfelejteni, hogy a hány légkamrás legyen az ablak tényező mellett, más paraméterek is fontosak. Az alacsony értékek ugyanis még akkor sem biztosítják az ablakok működőképességét, ha a légkamrák száma optimális.

Gyártónként eltérnek a műanyag ablak méretek

A nyílászárók kiválasztását nemcsak az esztétikai tulajdonságaik határozzák meg. A helyes műanyag ablak méretek ugyanis kulcsfontosságúak. Ezért kezdjük azzal, hogy meghatározzuk, mit értünk tipikus ablakok alatt! Nincs szigorúan szabványosított rendszer, ami ezt a felosztást konkrétan meghatározza. Az ablakgyártók azonban gyakran használják ezt a kifejezést és a megkülönböztetés többek között a gazdasági tényezővel függ össze. Az úgynevezett tipikus műanyag ablak méretek meghatározása a gyártók azon igényre adott válaszának eredménye, hogy a vásárlóknak megfizethető árú termékeket kell biztosítaniuk.

Az ilyen műanyag ablak méretek már régóta elfogadott ipari szabványban vannak meghatározva. Ezek a méretek azonban gyártótól függően némileg eltérhetnek. Ugyanazon ablakmodell mérete ezért némileg eltérhet, attól függően, hogy melyik cégtől rendelik meg. De a tipikus egyszárnyú ablakok általában 565 mm, 865 mm vagy 1165 mm szélesek és 535 mm magasak. Ez az ablaktípus 1465 mm x835 mm méretben is működik.