Fontos az iskolatáska jó kialakítása

Iskolakezdés előtt a gyerkőcök új táskát szeretnének, ami lehetőleg külsőre olyan, amilyet megálmodtak és stílusosan viselhetik a suliban. Persze ez nem ilyen egyszerű, hiszen több mindenre oda kell figyelni a gyermek egészsége védelmében.

iskolatáska 
Iskolatáska

A megfelelő iskolatáska könnyű, esztétikus, alkalmas a tankönyvek cipelésére, emellett fontos, hogy gerincbarát legyen, illeszkedjen a gyermek vállára, legyen kényelmes és párnázott a vállpántja.

Az sem mindegy, hogy amikor esik az eső, ne ázzon szét benne minden, tehát mindenképpen vízlepergető anyagból készüljön. Nem árt, ha az iskolatáska valamelyik látható részén van fényvisszaverő csík, hogy hazafelé sétálva látható legyen szürkületben is.

Gondos használat alatt egy strapabíró táska kibír akár 2 iskolaévet is, de gondolkodjunk előre, ha idén a gyerkőcnek a Bob Mester a kedvence és ilyen mintázatút kap, jövőre már lehet más modell szeretne, új kedvenccel a felületén. Iskolatáska választásakor a lényeg, hogy ergonomikus és a gyermeknek kényelmes legyen.