Ezért válasszuk az öntözésvezérlőt

A nagy kert sokszor egyenlő a sok problémával. Ahhoz, hogy a munkát valamennyire megkönnyítsük, előbb vagy utóbb szükség lesz az öntözésvezérlő beszerelésére. A mai rohanó világban szinte senki sem tud annyi időt a természetben tölteni, mint amennyit szeretne.

öntözésvezérlő
Öntözésvezérlő

A meghitt és nyugtató kertészkedés hamar idegesítővé válik, főleg, ha mindenhol gyomot és sárgára száradt füvet látunk. Lehet, hogy az elején élveztük a munkát, de most csak a bajt és a feladatot látjuk, ami gyorsan elveszi a kedvünket az egésztől. Szerencsére az öntözőrendszer elhelyezése nagy súlyt vesz le a vállunkról, mivel ezt könnyen lehet automatizálni. Nincs több hajnali órában kelés, mert magától fog beindulni a locsolás, így nekünk eggyel kevesebb feladatunk marad.

Az öntözésvezérlő általában mágnesszeleppel működik, amit időzítővel is beállíthatunk, így ki sem kell mozdulnunk otthonról. Az extra érzékelők segítenek abban, hogy ne legyen túl sok az ellocsolt víz és alkalmazkodik az évszak tulajdonságaihoz is. Innentől kezdve újra élvezhetjük a kertet.