Ezeket érdemes tudnia a gyermekszemészeti vizsgálatokról

Sajnos, már a legkisebbeknek is lehetnek szemészeti problémái és ők ráadásul gyakran tartanak a doktoroktól, az orvosi környezettől, mégis szükséges elvégezni a vizsgálatokat. Ezért olyan helyre ajánlott menni a vizsgálatok elvégzése érdekében, ahol olyan közeget teremtenek az orvosok, amiben a kicsik játékos feladatként élik meg az analíziseket. A gyermekszemészeti vizsgálatokról remek tájékoztató található a budaiszemeszet.hu weboldalon.gyermekszemészeti vizsgálatok

Itt megtudható az is, hogy a Budai Szemészeti Központ gyermekrendelésén egy szemészeti vizsgálatra készülő mackó történetével szeretnék a szakemberek felkészíteni a gyerkőcöket az első találkozásra, amit a szülők az időpontfoglalás után kapnak meg. Rájuk hárul a feladat, hogy az ebben található információkat megosszák, megbeszéljék a gyerekeikkel, így nem fogja a kicsiket kellemetlen meglepetés érni a vizsgálat során. Ezáltal a kis beteg együttműködő lesz és egyáltalán nem fog félni a doktor bácsitól.

Lássuk, hogy milyen problémák esetén ajánlott vizsgálatra jelentkezni a kicsivel! Elsősorban születés után, ha 1 hét múlva sem szűnik a szem gyulladása, vörössége, szemfelszíni gyulladások, allergiák esetén, akut könnytömlő-gyulladás kezelése érdekében, kancsalság hátterének tisztázására, tompalátás szűrésére, tartósan fennálló könnyezéses panaszok vizsgálatára. A szűrővizsgálatok is nagyon fontosak, különösen azon családoknak az esetében, ahol fénytörési hiba vagy kancsalság, esetleg szemészeti tumoros betegség fordult elő.

Az is gyakran megtörténik, hogy gyermekorvos, védőnő, esetleg otthon vagy oktatási intézményben, játék közben észlelt látásprobléma válik észrevehetővé a gyermeknél. Ebben az esetben minél előbb szakorvoshoz szükséges fordulni. A weboldalon arról is tájékozódhatunk, hogy mikor tanácsos 3 éves kor alatt a szemészeti vizsgálat, illetve miért javasolt a látásvizsgálat 4-6 éves korban. Kiváló szakemberek várják a kicsiket a Budai Szemészeti Központ gyermekrendelésén. Ha valami rendellenességet lát a gyermekén, akkor azonnal jelentkezzen be!