Érdemes a villanybojler mellett dönteni?

Lakásfelújításkor gyakran felvetődik a kérdés, hogy milyen fűtésrendszert lenne érdemes választani, illetve a meleg víz előállítást miként oldjuk meg. Ma már számtalan lehetőség közül lehet válogatni és néha éppen ez zavarja össze a vásárlókat.

villanybojlerA villanybojler kiváló berendezés azok számára, akik vízmelegítést a fűtésrendszertől külön szeretnék megoldani. Sokan ódzkodva fogadják az ilyen eszközöket, mivel attól tartanak, hogy a nagyteljesítményű elektromos készülékek rengeteg áramot használnak, ezért óriási villanyszámlára számítanak.

Azonban a modern berendezések, így a villanybojler is igen gazdaságos, hiszen energiatakarékosak. Így nemcsak gazdasági szempontból van fontos szerepük, hanem környezetvédelmi jelentőségük is említésre méltó. A villanybojler kiválasztásakor figyelni kell a berendezés méretére is.

A kéttagú család számára már a 30-40 literes villanybojler is megfelelő lehet. Azonban, ahol több gyermek is van, ott már szükség lehet a 80 literes készülékre, amelyik elég meleg vizet biztosít az egész családnak.