Életbiztosítás kötés kisokos: a leghasznosabb tudnivalók egy helyen

Az emberek nagy része még halála vagy rokkantsága után is szeretne gondoskodni családjának tagjairól, hogy ne maradjanak pénz nélkül a bajban. A Grantis weblapján is olvasható, hogy az életbiztosítás halál vagy rokkantság esetében fizet a családnak egy nagyobb összeget, ami pótolhatja azt a bevételt, amit addig a biztosított nyújtott a párjának, gyermekeinek. Hiszen, ha nagyon betegek leszünk vagy meghalunk, a családnak továbbra is fizetnie kell a rezsit, a különféle részleteket, a mindennapi kiadásokat.

Életbiztosítás

A gyerekek taníttatására szintén sok pénz megy el, ráadásul ha lerokkanunk és ápolásra szorulunk, az szintén pénzbe kerül. Kockázatok pedig bőven vannak, a stressz miatt könnyebben alakulhatnak ki szív- és érrendszeri betegségek, rák stb., amelyek végzetesek is lehetnek. Egy jól kiválasztott életbiztosítás megléte esetén a család akár több tízmillió forintot is kaphat, ha velünk bekövetkezne a legrosszabb.

Ez az összeg elegendő lehet a lakáshitel teljes visszafizetésére, lakásvásárlásra, az egyetemi díjak fizetésére, a mindennapi kiadásokra, de akár még befektetést is eszközölhet a család belőle. Többféle életbiztosítás típus létezik, különböző célokhoz különböző módozatok. Van kockázati, vegyes vagy hagyományos, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, de köthető nyugdíj-, járadék-, elérési biztosítás is. Ezeken kívül még létezik a csoportos és a term-fix életbiztosítás, az egészség-, illetve a temetési, avagy kegyeleti biztosítás.

Amint látjuk, a választék meglehetősen bőséges, amiből nem könnyű kiválasztani a legjobban megfelelő opciót. A grantis.hu portálon mindegyik típus részletes leírása olvasható, ami sokat segíthet a döntésben. Érdemes mérlegelni szakértő bevonásával azt, hogy jobb-e külön-külön összeválogatni a biztosításokat, vagy pedig egy alapbiztosítás mellé célravezető megkötni a kiegészítő biztosításokat. Azért jó szakértő tanácsáért folyamodni, mert az átlagember nehezen tudja eldönteni, hogy mi volna számára ideális megoldás, de a tanácsadó könnyen átlátja ezt a területet.