Elektromos konvektor eltérő változatokban

Az elektromos hősugárzó rendkívül egyszerű elven működik. Egy fűtőszál az elektromos áram hatására felizzik és hőt ad le. Az elektromos konvektor több fajtáját is megkülönböztethetjük, hiszen létezik fali, álló és már design panel is.

Elektromos fűtőpanel

Az elektromos konvektor az egyik legegyszerűbb fűtésforma közé sorolható, mivel a hő áramlása is nagyon egyszerűen szabályozható. A konvektor név abból származik, hogy az izzószálat egy burkolat alá helyezik, ami ott felmelegíti a levegőt és a felmelegített levegő intenzív áramlásba kezd, a fűtőtest tetején pedig távozik.

Ezek a hősugárzók többnyire mindig hordozható formában készülnek, így nincsenek helyhez kötve. Akár helyiségről helyiségre is hordozhatjuk, vagy éppen elvihetjük a hétvégi kisházba. Legfőképpen kiegészítő fűtés szempontjából ajánlott, mivel az áramfogyasztása nem a legkedvezőbb.

Az elektromos konvektor használatával nagyon egyszerűvé válik a fűtés és ezáltal a melegedés, ám hosszabb időre nem ajánlatos magára hagyni a fűtőtestet, vagyis tanácsos felügyelet mellett használni.