Egy kis áttekintő a gyerekülés vásárláshoz

Gyerkőceink a lehető legbiztonságosabb szállításához az autónknak is megfelelőnek kell lennie, ami többek között ISOFIX rögzítési pontokat és kikapcsolható jobb első légzsákot jelent. Ha ez adott, következhet a gyerekülés vásárlás izgalmas és nem ritkán fejtörést okozó folyamata. Korosztály és súlycsoport szerint kategorizálják, így lehetnek 0/0+, 0/1, 1, 2/3 és 1/2/3 jelölésűek.

gyerekülés vásárlás

A 0 és 0+ csoportba a babahordozók tartoznak, ezeket kb. 1 éves korig, vagy 12 kg-ig lehet használni és mindig menetiránynak háttal kell bekötni. A fent említett kiiktatható légzsák akkor jön képbe, ha a hordozót az első ülésre rögzítjük.

A nagyobb csoportokban már megjelennek a menetiránnyal megegyezően beköthető modellek, aztán fokozatosan jönnek a dönthető háttámlák, az állítható fejtámlák, majd végül a belső biztonsági öv nélküli típusok. Nagyon fontos, hogy a választott ülés ne legyen túl nagy vagy túl kicsi. A pontos méretek alapján történő gyerekülés vásárlás mind a biztonság, mind pedig a kényelem szempontjából elengedhetetlen.