Az ír whiskey kielégíti az igényeket

Az ír whiskey nem csupán ital, hanem egy teljes életérzés megtestesítője, ami az évszázadok során formálódott és fejlődött az írországi dombvidékeken. Egyedi karakterét a hagyományos, a természetes környezet és az ír emberek szenvedélye alkotja, ami egyedülálló élményt kínál mindazoknak, akik megkóstolják.

Az ír whiskey gyártási módja ötvözi a tudományt, a művészetet, a hagyományok tiszteletét és az innováció iránti vágyat. A szakértők minden lépésben nagy gondossággal járnak el, hogy a lehető legmagasabb minőséget és ízélményt kapják a fogyasztók.

Az alapját az árpa vagy más gabonafélék malátája képezi, amit forró vízzel kevernek össze az erjesztéshez. Az ír whiskey fermentálása során, az élesztő segítségével a cukor alkohollá és szénsavas gázzá alakul, létrehozva az alapalkoholt.

Ezt követi a többszöri lepárlási folyamat, aminek következtében az ízek koncentrálódnak. Az ital érlelése tölgyfahordókban történik, ahol az évek során felveszi a tölgyfa jegyeit. Minél több évig pihen az ír whiskey a hordóban, annál gazdagabb ízvilágot ér el.