Az infraszauna jótékony hatása

Az emberek már ősidők óta szaunáznak, hiszen nemcsak egy kellemes elfoglaltság, de ezen felül számos pozitív élettani hatása is ismeretes.

Többszemélyes szauna

Mivel az infraszauna sugarai serkentik a vérkeringést, ezért a bőrben lerakódott salakanyagok hamarabb kikerülnek. Az emberi szervezet öngyógyító képessége lenyűgöző, ami folyamatosan működik, azonban ezt fel lehet gyorsítani, többek között az infraszauna használatával. Jót tesz a pattanásos, heges bőrnek, mivel a hő hatására kitisztulnak a pórusok.

A finn, illetve az infraszauna hatása mondhatni megegyező, viszont a működésükben jelentős az eltérés. Elsősorban az előbbiben sokkal magasabb a hőmérséklet, mint az utóbbiban és más alapelven működnek. A finn szaunába belépve mellbevágó hőséget érezhetünk minden alkalommal. Éppen ezért nem is ajánlják mindenkinek a használatát, mert rosszullét is előfordulhat a magas hőfok miatt.

Az infraszauna azonban a testeket és azok felületét melegíti fel. A sugarak behatolnak a bőrrétegekbe és itt fejtik ki a hatásukat, hasonlóan a napsugarakhoz.